"Promovarea principiului egalității de șanse și de gen la nivel național în cadrul societății civile și administrației publice locale și centrale"

“ Promovarea principiului egalității de șanse și de gen la nivel național în cadrul societății civile și administrației publice locale și centrale” POSDRU/97/6.3/63007 este un proiect menit să promoveze principiul egalității de șanse și de gen în cadrul societății civile și centrale. Scopul său este de a elimina practicile discriminatorii pe criterii de gen și a inegalităților stucturale dintre femei și bărbați , precum și sprijinirea femeilor pentru creșterea nivelului abilităților și calificărilor, acces egal la ocuparea și la construirea unei cariere profesionale. Ne-am propus să facilităm accesul pe piața muncii prin imbunătățirea nivelului de calificare și recalificare, pentru creșterea încrederii în sine și a șanselor de întoarcere sau intrare pe piața muncii a femeilor, sau susținerea membrilor familiei.

Rezultate Proiect

Realizarea si diseminarea unui studiu la nivel national „Profiluri de inegalitate de sanse in Romania – cause si efecte. Analize sectoriale” in urmatoarele domenii: administratie publica, educatie, comert, chimie – petrochimie;

Organizarea unei campanii de promovare si informare la nivel national cu tema „Femeia in societate – Reprezentare Recunoastere si Respect” – au fost organizate 16 conferinte regionale, cate doua in fiecare regiune de dezvoltare economica si o conferinta nationala.

Realizarea unei retele sociale online interprofesionale pentru femei, un cadru informal de comunicare intre femei, axat pe schimb de experienta, idei, opinii privind egalitatea de sanse – www.3r.info.ro